Ga nog niet weg...!

Wist je dat wij nog een website hebben? Daar staan nog meer mogelijkheden op! O.a. Goochelshows, workshop goochelen en meer!

Page content

6 Leuke spelletjes voor op het schoolplein

6 Leuke spelletjes voor op het schoolplein

Wil jij graag tijdens de pauze met je vrienden leuke spelletjes doen. Maar kan je geen spelletjes bedenken? Hieronder staan 6 leuke spellen die je buiten zou kunnen doen. De spullen die je nodig hebt zijn makkelijk te krijgen en het waarschijnlijk zelfs thuis staan.

Spel 1: Flessenvoetbal
FlessenvoedbalVoorbereiding:

Maak 2 teams, met een team van 2 personen kan je dit spel al spelen. Zet een fles met water (hoe groter de fles hoe beter) tegenover elkaar. Met een afstand van minimaal 5 meter. Draai de dop van de fles en leg deze aan de kant of stop hen in je jaszak. Teken een vierkant om de fles heen van ongeveer 50 cm bij 50 cm. In het midden staat de fles. In dit vierkant mag niemand staan.

Het spel:
Het is de bedoeling dat je met de voetbal de fles van het andere team om te schieten. Op het moment dat de fles om is moet het team eerst de bal pakken en dan de fles zo snel mogelijk weer rechtzetten. Hoe  minder water uit de fles van jouw team gaat hoe beter. Ga net zo lang door tot dat er een team is waarbij de fles helemaal leeg is. Het team dat er voor heeft gezorgd dat de fles van het andere team leeg is wint! Zowel van je eigen team als de andere mag niet in het vierkant staan. Zo is de fles bereikbaar voor iedereen.

Benodigdheden;

 • Plastic fles water
 • Stoepkrijt
 • Bal

 

Spel 2: Ballonen afvalrace

Voorbereiding;
1 iemand is de tikker en iemand houdt de tijd in de gate. Hij bekijkt ook of anderen eerlijk spelen. Geef iedereen één ballon. Blaas deze op, maar maak er geen knoop in. Je moet het uiteinde van ballon wel dichthouden zodat er geen lucht uit kan.

Het spel:
De tikker moet zoveel mogelijk anderen proberen aan te tikken. Als je aan getikt bent, ballonenmoet je je ballon leeg laten lopen. Blaas je ballon zo snel mogelijk weer helemaal op. Speel wel eerlijk en blaas de ballon helemaal vol. Een half opgeblazen ballon telt niet mee! Als de ballon vol zit dan zit je weer in het spel. Je kunt dus weer getikt worden. Telkens als er 1 minuut voorbij is dan moeten alle kinderen uit het spel die een lege ballon hebben of een ballon aan het opblazen zijn. Je mag helaas niet meer meedoen.

Benodigdheden;

 • Stopwatch
 • Ballonen

 

Spel 3: Paardenrace
Voorbereiding;

DobbelsteenTeken een lijn en teken zo ver mogelijk een lijn recht tegenover de andere lijn. Iedereen die mee doet staat in een lange rij naast elkaar. 1 persoon heeft een dobbelsteen.

Het spel;
De persoon met de dobbelsteen gooit met de dobbelsteen en bepaalt zo het aantal stappen dat speler 1 mag zetten. Er wordt nogmaals gegooid en bepaalt hoeveel stappen speler 2 mag zetten, enz.. Wie het eerst aan de overkant is, heeft gewonnen.

Spreek wel af hoe groot de stappen mogen zijn. Zodat iedereen ongeveer even gelijken stappen zet. Teken eventueel stappen/lijnen.

Je kunt het spel uitbreiden door bijvoorbeeld dit aan te houden, je gooit een…
1; Zet 1 stap
2; Zet 2 sappen
3; Helaas, je mag niet vooruit lopen
4: Helaas, je moet 1 stap achteruit
5: Wissel van plaats met de persoon die helemaal vooraan staat (of achteraan)
6; Zet 3 stappen

Benodigdheden;

 • Stoepkrijt
 • Dobbelsteen (liefst een grote)

 

Spel 4: Ballen in blikken
Voorbereiding;

BlikkenZet 4 doosjes/blikken op de grond. Het ene blik staat iets meer naar achter dan de andere. En je kunt bijvoorbeeld ook variëren met de grootte van de dozen/blikken. Trek een streep. Vanaf deze plek moet iedereen gooien. Zet op elke blik/doos hoeveel punten het waard is. Uiteraard heeft het blik die het verste weg staat een hoger puntenaantal. Gebruik bijvoorbeeld de punten 1, 2, 5 en 10.

Het spel;
Gooi met 6 ballen in de blikken of dozen vanaf de lijn. Mis je, dan heb je geen punten. Voor elke bal die wel in een blik/doos komt krijg je de punten die erop staan.

Benodigdheden;

 • Stoepkrijt
 • Blikken/dozen
 • Kleine ballen bijv. propjes papier

 

Spel 5: Bowling
Flessen bowlingVoorbereiding;
Zet 10 kleine flessen neer zoals de kegels bij bowling ook staan, in een driehoek. Zie foto. En zet een streep, dit is de plek waarvan je moet rollen met de bal.

Het spel;
Ga achter de streep staan en rol met de bal richting de flessen. Nu mag je nog een keer de bal pakken en rol je nog een keer. De flessen die gevallen zijn laat je liggen. Na de 2e keer rollen kijk je hoeveel flessen er gevallen zijn. Dit zijn je aantal punten. Wie van alle spelers de meeste punten heeft wint. Zijn er spelers met dezelfde aantal punten dan spelen jullie nog een ronde. Totdat er nog maar 1 speler overblijft met de meeste punten. Deze is de winnaar.

Benodigdheden;

 • Stoepkrijt
 • 10 plastic waterflessen met dop
 • Bal

Spel 6. Slang tikkertje
Voorbereiding;

Iemand is de tikker!

Het spel:
De tikker probeert iedereen te tikken. Ben je getikt dan geef je de tikker een hand. Je gaat nu samen de spelers tikken. Elke keer als iemand getikt is dan moet hij/zij de hand vasthouden van de persoon die getikt heeft. De rij/ slang wordt dus steeds langer. Let op: De rij/slang mag niet breken. Houdt dus iedereen goed vast. Als de slang breekt, dus iemand laat een hand los dan zit iedereen weer in het spel. De laatste persoon die bij de slang is aangesloten is dan de tikker. De speler die als laatste overblijft is de winnaar.

Benodigdheden;

 • Niks J Behalve dan veel kinderen!

Heel veel plezier met deze spelletjes. Welk spel ga jij spelen? Laat een reactie achter!

 

 

Laat een bericht achter...

Comment Section

0 reacties op “6 Leuke spelletjes voor op het schoolplein

Plaats een reactie